Kouvolan kuitu investoi 3 miljoonaa euroa valokuituverkkonsa laajentamiseen Kouvolassa

Julkaisuvapaa 15.12.2022

Kouvolassa vuodesta 2008 toiminut Kouvolan kuitu investoi seuraavien vuosien aikana vähintään 3 miljoonaa euroa valokuituverkkonsa laajentamiseen Kouvolan taajamissa. Investoinnit mahdollistaa yhtiöön tehty merkittävä yksityinen sijoitus.

Toimitusjohtaja Mika Rikkilä on erittäin tyytyväinen sijoitukseen sekä yhtiön tulevaisuudennäkymiin. Rikkilä kommentoi tulevia suunnitelmia näin: ”Nyt saatu pääoma mahdollistaa enemmän kuitua nopeammassa aikataulussa. Voimme entisestään kiihdyttää valokuituverkkomme rakentamista Kouvolassa. Meidän näkemyksemme on se, että jokainen kouvolalainen ansaitsee valokuituyhteyden ja tavoitteenamme on laajentaa verkkoamme siten, että se tulee saataville kaikkialle. Rakennamme siis nopeasti ja paljon, kaikille niille, jotka tilaavat liittymän.”

”Tietoliikenneyhteyksien merkitys niin yrityksille kuin asukkaillekin on lisääntynyt digitaalisten palveluiden myötä jatkuvasti. On hienoa, että Kouvolassa on kokonaan paikallisin voimin etenemässä seudun kehittymistä edistävä kuituverkko kaikkine oheispalveluineen”, sanoo Kouvolan kaupungin apulaiskaupungin-johtaja Tuukka Forsell.

Kouvolan kuidulla on Kouvolan suurin ja kattavin valokuituverkko. Verkon saatavuusalueella on jo 10 000 taloutta ja yhtiön tavoitteena on laajentumisen myötä liittää valtaosa näistä talouksista verkkoonsa. Kouvolan kuitu onkin aloittanut kampanjan, jossa kisataan siitä, minkä kaupunginosan taloudet liitetään valokuituverkkoon ensimmäisenä tulevalla rakennuskaudella. Kisaan voi ilmoittautua yhtiön kotisivuilla osoitteessa https://kouvolankuitu.fi

Kouvolan kuitu on nimensä mukaisesti aidosti paikallinen toimija. Yhtiön työntekijät ovat Kouvolasta, rakentamista suorittavat urakoitsijat ovat Kouvolasta ja konttori sijaitsee Kouvolan keskustassa. Kouvolan kuidun omistajatkin ovat Kouvolasta ja paikalliset siteet Kouvolaan ovat niin vahvat, että myös sijoitettu raha on Kouvolasta. Voidaan siis sanoa, että Kouvolan kuitu on ”Made in Kouvola”.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mika Rikkilä
puh. 040 731 7716
sähköposti mika.rikkila@datasafe.fi
https://kouvolankuitu.fi

Kouvolan kuitu on Suomen Datasafe Oy:n aputoiminimi. Kouvolan kuitu rakentaa ja toimittaa kuluttajille Internet- ja muita palveluita valokuituverkossaan Kouvolassa ja Kuusankoskella.

Datasafe on yrityksien IT- ja verkkopalveluihin keskittyvä kouvolalainen Internet-palveluoperaattori. Valokuituyhteyksien ja Internet-palveluiden lisäksi Datasafe tarjoaa tietoturva-, pilvi-, sähköposti-, Office365-, 4G/5G-, IT-, IoT-, videovalvonta- ja konenäköpalveluita.